måndag 7 december 2009

Nedläggningsbeslut upphävt för skolor i norr. Skolvandaler ska tvingas ersätta!


Ett av dom beslut som länsrätten upphävde i förrförra veckan var kommunfullmäktiges beslut att lägga ner skolorna i Södvik och Böda.

Och då undrar man förstås:

Vem bär ansvaret för att beslutet har verkställts utan att det har vunnit laga kraft.
Eftersom beslutet i våras kom för sent för att hinna vinna laga kraft till höstterminens början, så skulle skolorna förstås ha fortsatt som vanligt under detta läsår, och tidigast efter nu innevarande läsår kunde de ha bommat igen inte gärna ha bommat igen, förutsatt att beslutet hade stått sig förstås.

Vem bär ansvaret för att Södviksskolan nu är stängd och för att dess elever måste bussas till Löttorp och Köpingsvik??

Och vem innerst inne i h-e bär ansvaret för att Bödaskolan inte bara är stängd utan att den även är tömd på inredning och inventarier??! Tänker den eller dom personerna bekosta nya skolmöbler och ny utrustning om klokare politiker - som förhoppningsvis kommer till makten efter nästa val - beslutar att det ska bedrivas skolundervisning igen i Södvik och Böda? Dom som är ansvariga för förödelsen ska sannerligen få ersätta för kostnaderna för att återställa skolorna i brukbart skick. Så långt det bara går så ska dom klämmas av varenda krona!

Tala om skolvandalisering!!!

2 kommentarer:

  1. Hoppla! Hur kunde det bli på detta viset? Upphävdes kommunfullmäktiges beslutet alltså pga att det togs för sent?

    SvaraRadera
  2. Hej Yvonne!

    Nej riktigt så var det inte.
    Beslutet upphävdes för att det inte framgick av kungörelsen (annonsen) till mötet vad ärendet egentligen gällde, nämligen nedläggning av skolor.

    Men det var ju på tok för sent att ta beslut på vårkanten om nedläggning till höstterminen, då ett beslut inte bör verkställas innan det vunnit laga kraft. Och med tanke på Länsrättens snigelfart hinner ett beslut knappast vinna laga kraft inom ett halvår om det skulle bli överklagat.

    Dessutom är det ju även lite väl sent med tanke på föräldrarnas möjlighet till planering, men sådant skiter vår utbildningsförvaltning och herr Frick nog dessvärre högeligen i. Så gör tyvärr även en del politiker i vår kommun!

    SvaraRadera