måndag 7 december 2009

Dyrt att sparka Frick? Men har vi råd att ha kvar honom?


Det är oförskämt fräckt av en tjänsteman som Lars Frick (välförtjänt kallad "Fräcke Frick") att ge mig skulden för att Länsrätten har upphävt ett antal kommunala beslut som inte har tillkommit i laga ordning.

Att besluten har upphävts beror helt och hållet på nämnde Fricks inkompetens. När det gäller hur kommunallagen ska tolkas så anses av någon obegriplig anledning Frick vara någon sorts expert. D v s det är dumskallarna som tror att han är expert, fast han egentligen inte är särskilt kunnig. Men dumskallarna sitter som redan sagts i stor majoritet i kommunfullmäktige, så när Frick suttit där uppe på podiet och lagt pannan i djupa veck och sagt något så är hans ord mer eller mindre lag. Det vet Frick och därför kan han - medvetet eller omedvetet - få kommunfullmäktige att besluta ungefär hur som helst, och det är nästan pinsamt att se hur ordföranden många gånger ängsligt vänder blicken mot Frick innan han slår med klubban.

Ärendenas hantering avgörs i praktiken av Frick, så blir det fel som det så ofta blir, så är det i första hand Frick som ska lastas. Och i vart fall inte jag!

Fricks inkompetens har visat sig ödesdiger på många sätt.

Frågan aktualiseras naturligtvis när Länsrätten underkänner en massa kommunala beslut på grund av elementära felaktigheter som Frick är ansvarig för, och de följder som uppstår för de inblandade. Men framför allt drabbas kommunen hårt av ett antal olyckliga avtal där kommunen kommit till korta tack vare att beslutsfattarna mot bättre vetande förlitat sig på Fricks obefintliga kunnande och omdöme.

Återigen finns det anledning att överväga mellan vad det kostar att bli av med Frick och vad det kostar att ha kvar honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar