måndag 7 december 2009

Direkt hot mot skolorna i Gärdslösa och Runsten tillfälligt avvärjt.


Vid kommunfullmäktigemötet i måndags hade det i samband med budgetbeslutet också kunnat bli dumskallemajoritet för att "spara pengar" genom att inom de närmaste åren lägga ner skolorna i Gärdslösa och Runsten.

Finge jag själv bestämma skulle inga skolor läggas ner. Skolor även på små orter är nödvändigt om hela kommunen ska leva. Att där finns skola kan locka barnfamiljer att slå sig ned på en liten ort. Ju fler inflyttade, desto mer inkomster för kommunen. Så skolor på små orter ska inte ses som något kostnadskrävande ont utan snarare som något som kan ge inkomster för kommunen. Man måste kunna tänka lite längre än bara till utbildningsnämndens budget när det gäller skolorna.

Nu har jag tyvärr inte så mycket att säga till om i kommunfullmäktige så länge som dumskallarna sitter i majoritet och i brist på bättre förstånd vanligen rättar sig efter inkompetenta poltiker och tjänstemän som Betty Boop respektive Fräcke Frick.

Men i just detta fallet lyckades ledamoten Anders Marell (gift med förra kommunalrådet och presidiemedlemmen Lillebill Grähs) att få fullmäktige med på att ta bort några ord ur beslutstexten, så att de femton miljoner som skall sparas de närmaste åren inte nödvändigtvis ska vara kopplade till Fricks besparingsplan som siktar in sig på nedläggning av skolorna i Gärdslösa och Runsten.

Därefter inhöstade Lillebill Grähs in välförtjänta applåder när hon förklarade att det är de valda politikerna i kommunfullmäktige och inte tjänstemännen som ska bestämma, och hon fick klart gehör för att kommunfullmäktige någon gång i vår har ett möte där man tvärpolitiskt resaonerar sig fram till hur man egentligen vill ha det i kommunen med t ex skolorna, och då är det vad kommunfullmäktige då kommer fram till som ska gälla och inga tjänstemannaförslag!

Det har verligen varit en förlust för Borgholms kommun att en klok kvinna som Lillebill Grähs tvingades lämna kommunalrådsposten för sju år sedan för att bli ersatt av ett spån som Betty Boop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar