torsdag 17 december 2009

Clown på nya villovägar


Ute och cyklar igen är däremot Clownen Eddie när han vill skapa en "Almedalsvecka" för turistnäringen.

Detta säger jag av tre skäl:
  1. En Almedalsvecka skapar man lika lite som en Skördefest genom politiska beslut uppifrån. En sådan växer fram av sig själv, med insatser underifrån på gräsrotsnivå. Det har tagit fyrtio år för Almedalsveckan i Visby att utvecklas till vad den är idag - och nu ger den förvisso klirr i kassan för Gotlands kommun och många gotlänningar.

  2. Den öländska turistnäringen är så misshandlad av ÖTAB att det kommer ta många år efter att ÖTAB högtidligen har begravts innan den öländska turistnäringen har så mycket att lära ut till andra inom branschen att dom alls skulle vara intresserade att komma hit och lyssna.

  3. Clownen Eddie har redan varit och ryckt i skattepengar för kunna finansiera "utveckling" av sina planer, och det ska han låta bli eftersom det hela på grund av ovannämnda skä redan luktar stort fiasko. Våra skattepengar ska användas för våra kommuninnevånares bästa och inte på luftslott!
Däremot tror jag mer på möjligheten av någon slags "Almedalsvecka" på Öland när det gäller livsmedel och kulinariska upplevelser, för där ligger vi faktiskt lite i framkant, mycket tack vare Ölands Skördefest förstås men också tack vare våra producenter av goda råvaror och lyckade förädlingar. Och som en början till en sådan "Den goda matens Almedalsvecka" kanske vi kan se mat- och miljöseminarierna som börjar växa fram dagarna före den högtidliga invigningen av Skördefesten och som sedan fortgår ytterligare någon dag. Men de måste läggas upp på ett annat sätt.

Som bara ett litet råd vill jag säga att alla seminarier måste vara gratis att delta i, som det tyvärr inte har varit hittills. De företag och organisationer som har något de vill presentera ska naturligtvis själva stå för hela finansieringen. Precis som det går till under Almedalsveckan i Visby, som bara blir större och större för varje år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar