tisdag 8 december 2009

Löttorpsambulans och ambulanshelikopter


Clownen Eddie är i farten igen. Den här gången handlar det inte om en cykelväg för åttio miljoner utan om en ambulans som redan finns. Clownen Eddie påstår sig ha skäl att misstänka att landstinget tänker ta bort ambulansen från Löttorp.

Något så vanvettigt är väl inte möjligt!!! Clownen är väl bara ute efter att försöka snygga till sitt och hans partigrupps skamfilade rykte och fiska röster åt moderaterna.

- Eddie Forsman ljuger och sprider oro bland befolkningen helt i onödan. Om han hade ringt mig istället för tidningarna hade han fått besked direkt. Han behöver inte fortsätta den här kampanjen som helt saknar verklighetsförankring, säger Gunilla Johansson (landstingspolitiker för den röd-gröna majoriten och bosatt i Runsten) i dagens nummer av Östra Småland, där både hon och landstingsordföranden Anders Henriksson (s) försäkrar att det även i fortsättning kommer att vara ambulans stationerad i Löttorp.

Ja nog märks det att det drar sig mot valår alltid!

Det är självklart att man inte kan ta bort ambulansen från Löttorp, det vore en klar dödsdom mot alla med hjärtproblem på norra Öland. Det är ett ofrånkomligt faktum att vid en hjärtinfarkt är tiden för den drabbade att komma under adekvat vård helt avgörande för frågan om liv eller död. Så ambulansen i Löttorp går bara inte att ta bort!

Men även med ambulans på plats i Löttorp är det inte säkert att den drabbade hinner till akutvården i Kalmar i tid. Många har dött i ambulansen på väg in därför att resan har tagit för lång tid från norra Öland. Sommartid försämras överlevnadschanserna dessutom av den täta trafiken på väg 136 och köbildningar på bron som gör att ambulansfärden tar längre tid.

Därför borde det - som ett komplement - även finnas ambulanshelikopter.
En sådan - fast stationerad på norra Öland eller vid Oskarshamn kunde vara till nytta för såväl Öland som skärgården i norra Kalmar län och en del småländska obygder.
Få se om det går att få landstinget att inse detta!

Vi behöver ha en nolltolerans mot dödsfall orsakade av för lång tid att komma under akutvård, likaväl som vägmyndigheterna pratar om nolltolerans mot dödsfall i trafiken. Eller hur?!

En ambulanshelikopter tror jag skulle kunna rädda fler liv än aldrig så många dyra vägombyggnadsprojekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar