måndag 7 december 2009

En buskisprimadonnas kärleksaffärer


Det har under en längre tid pratats om Ölands egen Agustinas - alias Betty Boops - kärleksaffärer. Ryktena går lätt i en avlång kommun, där Föra ligger ungefär i mitten. Och från både Vimmerby och olika konferensorter når rykten - sanna eller osanna - lätt till Borgholm. Man hade hört om en så kallad "kvinnokarl" i det politiska toppskiktet i landstinget, med kommunalrådsförflutet och samma partitillhörighet som den präktiga och förträffliga Betty Boop själv, men med familj i Vimmerby. Någon som läser Bettys blogg hade också läst något om att "hon suttit hemma i soffan med Leif". Vadå Leif, var det inte Jörgen som var namnet på Bettys man?

Nu har det hela krupit fram så långt att Betty Boop själv framträdde om saken i en stort uppslagen artikel i Östra Småland i tisdags den 1 december (dagen efter kommunfullmäktiges pinsamma budgetsammanträde i Borgholm). Och hon berättade i intervjun att hon och smålandspolitikern Leif Larsson (c) känt varandra i tio år, men att det efter skilsmässan (Bettys) blivit "mera". Jojo, man kan undra hur många onödiga konferenser som hon har stuckit iväg på under åren för att få chansen till ett hemligt möte med sin älskare på hotellrummet. Och via landstingsskatten har vi kanske fått betala hotellnotor för nämnde herr Larsson i samma syfte.

Jag bryr mig inte om vad den goda Betty håller på med privat men det är inte meningen att kommunens skattebetalare ska behöva betala för politikers onödiga hotellnotor och konferensresande bara för att ge dem lite möjligheter till vänsterprassel.

Så Betty och Leif, håll er till soffan hemma hos Betty i fortsättningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar