tisdag 22 september 2009

Skördefesten har börjat!


Färggranna pumpor lyser redan upp längs våra vägkanter. Skördefestbesökare har redan börjat invadera vår ö. Aktörer som är lite om sig och kring sig är redan igång med kommersen. Olika så kallade skördefestforum och seminarier är igång från och med idag. Denna morgon har vi också fått Ölandsbladets "Skördebladet" i våra brevlådor.

Snart kommer Ölands Skördefest att bli en hel skördefestvecka, något som jag under några års tid redan har förespråkat. I år rullar den lite försiktigt igång idag på tisdagen.

Härmed förklaras Ölands Skördefest 2009 smyginvigd.
Festen kan börja!

2 kommentarer:

  1. Enligt de besökare jag haft i veckan så är det väldigt många som har stängt dagarna innan skördefesthelgen vilket gör dem som kommit tidigt för att hinna med så många besök som möjligt, väldigt besvikna...

    Detta gäller förresten hela perioden från det att skolorna börjat och fram till Skördefesten. Om vi vill ha en förlängd säsong på ön så måste fler caféer, restauranger, och butiker i övrigt ta ett par hundår med att hålla öppet med lite sämre besöksstatistik för att visa att det är lönt att komma hit efter att skolorna börjat...
    Många som kommer till mig under den här perioden fäller som första kommentar "Äntligen något som är öppet!"

    Hälsningar
    Yvonne

    SvaraRadera
  2. Kloka ord, Yvonne!

    Det är precis vad det handlar om. Det gäller att alla med service och annat utbud för turister att ha öppet hela tiden fram till skördefesten, om man vill åstadkomma en turistsäsong som sträcker sig så länge.

    Ju fler som gör som Du, desto fler turister vill besöka Öland även efter att skolornas hösttermin har börjat.

    Endast genom att så (dvs hålla öppet) kan man skörda.

    SvaraRadera