fredag 11 september 2009

På måndag BLIR det kommunfullmäktigemöte i Borgholm. Då är ALLA välkomna!


På måndag kväll är alla som vill välkomna att lyssna på kommunfullmäktiges möte i Folkets hus i Borgholm. Den här gången är inte bara kallelse utskickade till ledamöterna, mötet är också utannonserat i tidningarna, så som kommunfullmäktige själva har beslutat att det ska vara! Duktigt! Annonsen gick att läsa i lördags.

På fullmäktigemötet - som nu blir av - ska man bl a diskutera ett förslag från pajas Forsman om att flytta mötena till stadshuset för att det ska vara lite "finare".

Samt ska man diskutera mitt förslag om en heltids "fixartjänst" för att underlätta för äldre personer som bor hemma och kan behöva hjälp med en del praktiska saker i hemmet då och då.

Man ska också diskutera om man kan minska antalet ledamöter i kommunfullmäktige, jag tycker själv det är alldeles för många. Flertalet fungerar bara som nickedockor åt kommunstyrelsen och man kan undra vad dom egentligen har där att göra. Tjugofem ledamöter kunde räcka istället för nuvarande fyrtionie, fast kommunallagen föreskriver 31 som en minimiantal i en kommun av Borgholms storlek.

Vid ett kommunfullmäktigemöte i våras var en massa politiker med och beviljade sig själva ansvarsfrihet för vad dom i sina nämnder och styrelser hade gjort - och för vad dom hade struntat i att göra. Detta kallas jäv och det har dom fått bakläxa på, så - för att dom inte ska kunna ställas till svars i efterhand för sina göranden och icke-göranden - vill dom nu att ansvarsfrihetsbesluten tas om, fast utan att dom själva deltar i dessa beslut. Jag anser inte att politiker som missköter sin uppdrag ska ha någon ansvarsfrihet alls, så jag hoppas på debatt om saken.

Mötet pågår från klockan sju.

Välkomna att se lyssna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar