onsdag 30 september 2009

Kristdemokrat bättre på fortkörning än på samåkning!


Reagerade vid uppropet i kommunfullmäktige på att ledamöterna Christina Ateva (c)och Arne Sjögren (kd), som sitter bänkkamrater bredvid varandra och som båda bor i Byxelkrokstrakten (den förstnämnda i Sjöstorp och den sistnämnde i Enerum), begärde bilersättning var för sig, Arne för 122 kilometer och Ateva för 131. Kunde dom inte samåka när dom bor så nära varandra, utan att kommunen ska behöva betala ut dubbel bilersättning för dom!? Det är ju faktiskt beslutat av kommunfullmäktige att ledamöterna skall samåka!

Arne Sjögren förklarade efteråt för mig att han var lite sen på grund av att han varit upptagen med något annat och därför hade fått köra i 160 km i timmen till Borgholm. En något märklig förklaring, kan det tyckas.

Eftersom båda var med vid uppropet kan jag fortfarande inte förstå varför dom inte kunde samåka, inte annat än att Ateva kanske var rädd för att åka med en fartdåre! Men det fanns väl fler från norra Öland som hon hade kunnat samåka med?

Jag borde nog granska ledamöternas reseräkningar lite mer, för struntar dom i att samåka för att dom har andra ärenden eller vad det nu kan vara, så ska kommunen väl ändå inte behöva betala för bil och bensin! Andra människor som har bil betalar själva för sin bensin när dom åker i egna ärenden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar