tisdag 15 september 2009

"Fyrtiofemminutersregeln" räddad.


En annan som misslyckades i sitt uppsåt denna kväll var Christina Ateva, denna märkliga politiker som tycks göra allt hon kan för att försämra tillvaron för de människor som bor i samma bygd som hon själv. Hon och hennes utbildningsnämnd hade föreslagit slopande av kommunens införda "fyrtiofemminutersregel" (avseende den längsta tid som barns skolskjutsen till eller från skolan ska behöva ta). Först hade hon fått med sig Betty Boop och kompani men till slut var det bara moderaterna som stödde hennes förslag.

Om jag inte har räknat fel så blev det hela tjugoett inlägg i kommunfullmäktiges talarstol i detta ärende av sammanlagt tolv ledamöter. Och av dom tolv så var det - förutom Chistina Ateva själv - bara Eddie Forsman - som stödde förslaget att slopa fyrtiofem-minutersregeln. Förslaget blev med andra ord grundligt förkastat.

Trettio skolbarn bara från Attevas hemtrakt kan därmed glädjas över att slippa sitta närmare två timmar per dag i skolbuss, vilket hade blivit följden om Attevas förslag hade gått igenom.

För ovanlighetens gångs skull fattade kommunfullmäktige denna gång ett vettigt beslut när det rör skolbarnen. Utmärkt!

PS. Många ledamöter hade i denna fråga kloka ord att säga, bl a Maria Lindmark och Peder Svensson, den senare kort och koncist. Sist men inte minst vill jag nämna tidigare kommunalrådet Stig Bertilsson som faktiskt uttryckte sig så vettigt att jag tog upp en applåd för honom, som som åtskilliga föll in i. Någon gång skall vara den första. Bra Stig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar