onsdag 30 september 2009

Anders Nyholms föreställning i kommunfullmäktige


På måndagskvällen var det som sagt kommunfullmäktigemöte i Borgholm, och mötet inleddes med att vi skulle sitta en timme och lyssna på Anders Nyholm som pratade om sin och hans egen "näringslivsverksamhets" förträfflighet. Vi fick vänta en kvart extra på att det hela skulle börja för han klarade inte ens av att koppla in proschektorn (eller vad nu dess moderna motsvarighet kallas). Det hjälpte inte ens att han fick hjälp av kommunens miljö- och byggchef Göran Borgö med medföljande planarkitekt Kerstin Ivansson. Nåja, till slut kom bilderna fram, men jag vet inte om dom var värda att vänta på en kvart precis.

Vad jag vet är däremot att näringslivskontoret har fått en mångdubblad byråkrati och torde kosta dubbelt så mycket för kommun sedan man slog ihop verksamheten med Mörbylånga.


Jag vet inte om detta är särskilt bra och det tål faktiskt att funderas över!

Vad för klokt fick vi då i övrigt höra av den självförträfflige Anders Nyholm? Jo bland annat sa han att:

" - Näringslivsverksamhet är inget kontorsjobb där man sitter och myser runt."

Nej, den gode Anders Nyholm sitter nog hellre och "myser runt" i sin fina bil. Man kanske borde granska hans reseräkningar.

Till slut så kan man ju kanske också kan undra om det verkligen ska behövas tre välbetalda tjänstemän för att arbeta en kvart (förmodligen mot övertidsersättning) med något som förmodligen en försigkommen elvaåring klarar på mindre än en minut. Det var väl ändå inte första gången som någon av dessa tjänstemän skulle koppla ihop sin dator med en bildskärm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar