tisdag 15 september 2009

"Apfilmer", sa Forsman, Vill han införa censur?


Till kommunfullmäktiges möte hade infunnit sig filmaren Stefan Olof Lundgren från Rälla, som installerade sig längst bak i ett hörn med sin filmkamera. De festa ledamöterna insåg att vid ett kommununfullmäktigemöte, som enligt kommunallagen skall vara öppet för allmänheten, så är det tillåtet för vem som helst att föra anteckningar, fotografera och göra inspelningar så länge det inte görs på ett störande sätt, men det fanns dock en och annan som försökte komma med invändningar, framförallt Eddie Forsman. Han anklagade högljutt filmaren för att ha gjort "apfilmer" och var nu rädd för att det skulle bli "nya apfilmer", vilket pajas Forsman isåfall inte ville "gå med på".

Ska eventuella filmer som görs i Borgholms kommun genomgås av censur av Eddie Forsman? Forsmans Censurbyrå AB? Eller ska det vara filmcensur i kommunal regi?
Skärpning, Forsman!

Förstod vi övriga filmaren rätt, så var hans avsikt att dokumentera det som hände under kommunfullmäktigemötet, och det är något som är högst motiverat och som jag tidigare har motionerat om, en motion som kommunstyrelsen den gången ville att kommunfullmäktige skulle avslå men där kommunstyrelsen fick bakläxa, så att motionen istället blev återremitterad för bättre beslutsunderlag innan kommunfullmäktige fattar beslut om saken. Det vore ju bra om alla kommunfullmäktigemöten blev videofilmade och sen fick ligga ute på nätet, så att kommunmedborgarna i efterhand kunde följa sammanträdena (eller valfria delar) hemma vid sin datorskärm. Eller kanske rent av kunna sitta hemma och se dem direktsända. Precis som i många andra kommuner där man är lite mera med i sin tid.

Hur som helst, sammanträdet kunde börja, och förhoppningsvis kommer många - tack vare Stefan Olof Lundgrens närvaro med filmkameran - att så småningom själva kunna se hur det gick till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar