måndag 7 september 2009

Dags att ÖTAB blir utrett av polisen!


Nollkoll som vanligt tänkte jag först, när jag läste Östra Smålands nyhet förra veckan om att ÖTAB hade betalat ut 35 000 kronor till en obefintlig mottagare. Det är ju ändå bara småsummor mot de stora mängd av kommunala medel som runnit ut mellan fingrarna på ÖTAB, läs VD:n Gustaf Öholm och ordföranden Rolf Edmark (som vid den aktuella tidpinkten "vikarierade" som ekonomichef).

Men med nya uppgifter har man börjat kunna se ett mönster. Pengarna har gått till en organisation med samme Edmark som ordförande, vars syfte varit att få till stånd en brygga som närboende Rolf Edmark kan ha nytta av.

Nu plötsligt är alla fakturor "försvunna" från den tiden som Edmark hoppade in som ekonomichef på ÖTAB och hade hand om pengar och räkningar. I upprörda ordalag påstår Edmark och Öholm nu att fakturorna har stulits. Så passande kan det tyckas. Särskilt om man inte vill att fler "konstigheter" ska inte kunna upptäckas. Herrarna har även hastigt passat på att polisanmäla "stölden". Men är det verkligen "stöld" av ÖTAB:s fakturor som det handlar om eller är det snarare försök till undanröjande av bevis för något helt annat?

Tipset om den mystiska fakturan som tidningarna kommit över var adresserat till Ölandskommunernas kommunalråd. Det finns anledning att handla. Vad är det som egentligen som har förekommit på ÖTAB under den tid som Rolf Edmark varit verksam där? Detta tänker jag utan dröjsmål låta polisen få ta itu med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar