tisdag 15 september 2009

Ansvarlöst i repris!


Mötet började med att man politikerna i regionförbundet beviljades ansvarsfrihet för vad man gjort (eller försummat) föregående år. Märkligt med tanke på Kinaprojekt och annat.

Sedan tog man i tur och ordning upp frågan om ansvarsfrihet för kommunstyrelse och nämnderna i Borgholms kommun, något man beviljat redan i våras (som jag också skrev om då i ett inlägg den 26 april med rubriken "ansvarslös ansvarsfrihet"). På grund av felaktig hantering i kommunfullmäktige den gången kom nu frågorna om ansvarsfrihet upp igen.

Nu har vi från Ölandspartiets sida skärpt till tonen och istället för att bara peka ut vissa som vi anser inte skall beviljas ansvarsfrihet, så hävdar vi istället att alla med förtroendeuppdrag att fatta beslut i nämnder och styrelser ska ha fullt ansvar för sina göranden och låtanden (samt för eventuella underlåtelser). Så även naturligtvis för politikerna i Regionförbundet.

Tyvärr så tyckte inte övriga kommunfullmäktige på samma vis utan inför ett podium med bland annat en hela tiden tuggummiidisslande Betty Boop på ena kanten och en barskt stirrande chefstjänsteman Lars Frick på den andra och med många jäviga i salen så beviljades alla full ansvarsfrihet.

Ansvarslöst av kommunullmäktige!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar