onsdag 30 september 2009

Konstnatten söder om Pelna bro


Söder om Pelna bro ligger Mörbylånga kommun. Jag brukar sällan berömma den kommunen, men konstnatten där är faktiskt lite mer än den är i vår kommun. Men vi kommer naturligtvis att skärpa oss. Skördefesten blir bara större och större. Och bättre och bättre. Så även konstnatten. Och så även i Borgholms kommun! Det här är något som växer av sig själv.

Kring midnatt var vi nere i Bläsinge (ja, det finns en sådan by även i Mörbylånga kommun, närmare bestämt i Norra Möckleby) och där var det konstutställning och andra arrangemang i flera gårdar och nere i fiskehamnen. Tovad ull verkade vara något av en specialitet i Bläsinge, åtminstone av utbudet att döma.

Vi hann också med kaffe och dopp i Birgits lanthandel i Gårdby, där gamle innehavarens många och hemlighetsfulla träskulturer stod uppradade i ett stort vitrinskåp inne i serveringen.

Och slutligen hann vi ner till Södra Sandby innan konstnatten gick mot sitt slut. Sonjas trädgård med sina märkliga arrangemang var värd hela resan ner hit. Tur att man hade ficklampa med och kunde upptäcka de hundratals småfigurerna nere vid vattnet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar