fredag 27 november 2009

Om en erbarmerligt dålig hemsida och Kejsarens nya kläder!


Alla har väl hört eller läst den danske författaren H.C.Andersens saga om kejsarens nya kläder. Om den korkade kejsaren som ville ha nya kläder av det allra dyraste och finast tänkbara tyg och som lurades att låta inhandla ett tyg som var så fint att det inte ens syntes. Skräddarna som var med i sprattet låtsades med utförliga gester att de sydde upp kläder av detta tyg, som i själva verket inte fanns, varefter kejsaren med sirliga åthävor påkläddes de nya (i själva verket obefintliga) kläderna. Därefter tågade han med sitt hov genom stadens gator för att visa upp sig i sina nya fina kläder.

Folket som bugande kantade gatorna var fulla av beundran för kejsarens nya kläder, och ingen vågade ifrågasätta det fina tyget som var så fint att det inte syntes.

Inte förrän ett litet barn sade högt att Kejsaren är ju naken!

Då först insåg alla att så var det faktiskt, och bugandet och hyllningarna övergick till allmänt skratt.

Likt kejsaren i H.C.Andersens saga har ÖTAB:s VD Gustaf Öholm låtit beställa den dyraste och finast tänkbara hemsida (istället för klädsel). Istället för skräddare har folket fått bekosta dyra IT-konsulter som lurat kejsar Gustaf Öholm att tro att han skaffat något riktigt fint.

I själva verket är hemsidan visitse.se totalt värdelös (utom möjligen för ett litet fåtal av företagarna inom turistbranschen. Man kan läsa om några få ställen det går att bo på (då oftast till höga priser), men de flesta rumsuthyrare finns inte alls nämnda. Man ska tydligen betala en massa pengar till ÖTAB för att bli omnämnd att man har öppet och turistservice att erbjuda, och det anser de flesta av naturliga skäl sig inte ha råd med. Därmed blir det ett väldigt begränsat utbud av boende som erbjuds besökarna på hemsidan och ännu mer begränsat är det när det gäller aktiviteter, där är det noll som erbjuds. Mat går - enligt hemsidan - inte alls att få ta i på Öland, däremot nämns tre öppna restauranter i Kalmar. Turister som bara skulle ha den hemsidan att gå efter struntar nog i att åka till Öland. Den värdelösa - men väldigt dyra - hemsidan kallar Johan Persson, kommunalråd i Kalmar, på sin blogg i Ölandsbladet (som jag nämnde om i föregående inlägg) för "en av landets bästa plattformar på nätet". Ja ni läste faktiskt rätt!

När ska Johan Persson, Betty Boop och alla andra underdåniga beundrare inse att kejsar Gustaf faktiskt är naken?!

1 kommentar:

  1. Inom parentes skall stå (dyrt boende) eller (höga priser), inte dyra priser! Denna kommentar behöver du inte publicera, bara lägga rå minnet.

    SvaraRadera