Obs! Vegetarianer bör inte läsa detta inlägg men önskas likväl en trevlig kväll!Gås är god, fet och nyttig mat, som man gärna vill fira den här dagen med. Har man tillgång till egen gås eller kunnat inhandla i butik och är lite duktig i köket (eller har någon annan som är det), så kan man äta gåsen hemma - med eller utan svartsoppa.
I annat fall - om man har råd med 545 kronor för bara maten - kan man avnjuta en fyrarätters gåsmiddag, specialkomponerad av Karin Fransson - på Hotell Borgholm ikväll. Själva varmrätten kan man få för 325:- enligt uppgift. Men som sagt, då ingår ingen dryck.
Ett vikarierande kommunalråd har tyvärr inte råd, även om det hade varit trevligt!
En försenad gåsamiddag kan på fredag och lördag avnjutas på Sandviks hamncafé (varför inte ikväll eller igår - på Mårtens afton - kan man ju förstås undra). Där heter hur som helst mästerkocken Harald Finder.
Ölands dyraste gästgiveri (ett f d ålderdomshem ett stycke söder om Borgholm) hade den dåliga smaken att servera sina gäss under helgen som gick, så dit behöver inte den bege sig som vill fira Mårten Gås på traditionsenligt sätt.
Till gås dricker man rödtjut, i avvaktan på lämpligt härodlat kan man dricka fransk bourgogne.
Ha en trevlig kväll!
onsdag 11 november 2009
Idag firar vi Mårten!
Etiketter:
Borgholms stad,
Härodlat,
Livsmedel,
Näringsställen,
Sandvik,
Vin
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar