torsdag 5 november 2009

Nu börjar ÖTAB-karusellen snurra på allvar!



Lokala media har på ett utmärkt sätt följt se senaste turerna i ÖTAB-affären. Nu släpper de inte taget, och de inblandade står snart med byxorna helt nere.

När huvuden ska börja rulla, då är alla berörda måna om att rädda sitt eget och börjar i ren desperation skylla på varandra. Att någon av de inblandade talar sanning är föga troligt. ÖTAB-karusellen börjar nu gå i spinn!

Det börjar snurra på allvar för Betty Boop, Clownen Eddie och Sune Axelsson, d v s hela den gamla kommunledningen!

Dom inblandade från kommunens sida var naturligtvis fullt medvetna om att dom hade varit med om att bevilja borgen för ÖTAB:s banklån, det kan dom väl inte gärna ha glömt bort på ett år. Inte heller kunde dom väl gärna tro att det konkursfärdiga ÖTAB skulle ha löst in sina lån, än mindre kunde dom väl tro att VÖAB-gänget (drivna företagare som ICA-handlare Richard Teern, Johan Barkewall och Skansenkrögaren Stefan Norén) alldeles oombedda och i tysthet skulle ha tagit över den kommunala borgensförbindelsen för ÖTAB:s lån. Inte heller kunde dom ha trott att banken hade rivit sönder borgensförbindelsen som den hade fått, så har ingen bank hittills gjort! Dom inblandade från kommunens sida måste naturligtvis ha varit medvetna om att den kommunala borgensförbindelsen fanns kvar när dom sålde (eller rättare sagt skänkte bort) ÖTAB. Begrep dom inte det så var dom sannerligen fullkomligt inkompetenta för allt vad förtroendeposter heter!

Och när samma politiker efter länsrättens upphävande gjorde om exakt samma affär en gång till, så hade dom dessutom facit i hand!

Hur j-vla dumma får politiker vara??? Finns det ingen gräns???

Det är fler än Rolf Edmark som borde ta time-out på obestämd från alla sina politiska uppdrag! "Bryggans Vänner" och en massa annat fuffens i all ära (eller vanära), men när det gäller den stora ÖTAB-affären, då handlar det om betydligt större pengar, och detta måste få konsekvenser för de politiska schabblarna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar