måndag 2 november 2009

Anna Anka-by vid stranden nedanför Ekerum?


Miljö- och byggnadsnämnden håller på med detaljplaneläggning av ett område vid stranden nedanför Ekerum, närmare bestämt det rödmarkerade på denna karta, d v s marken väster och en remsa söder om Kalle Anka-byn. Enligt en plan som dom nu tänker ställa ut ska det bli ett sexiotal väldigt lyxiga hus. - Det blir nog de lyxigaste husen som byggts på Öland, sade miljö- och byggnadsförvaltningens chef Göran Borgö i en intervju i tidningen Östra Småland i fredags. Glassigt värre, med andra ord! Enligt planen blir det sammanlagt ett sextiotal hus, varav de tjugo närmast stranden tillåts bli i tre våningars höjd. Kanske en Anna Anka-by?

Planen - som samtidigt naturligtvis tar bort strandskyddet inom området - har nu godkänts av nämnden för att ställas ut för samråd!

Det är synd att Ölandspartiet inte har någon plats i Miljö- och byggnadsnämnden och kan vara med och påverka i ett tidigt skede.

Ett önskemål som vi väl alla har är att när det byggs villor och fritidshus, så ska dom vara anpassade till miljön. Dovreviken vid Borgholm är ju ett skräckexempel som vi inte gärna vill ha mer av. Förstör vi miljön på det viset så avskräcker vi sådana besökare som lockas av den fina miljö som Öland trots allt kan erbjuda!
Vore det inte bättre om den nuvarande Kalle Anka-byn på Ekerum kompletterades med något mer miljöanpassat än "glassig lyx" för á la Anna Anka?

Vad tycker ni som läser dessa rader? Kommentera gärna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar