måndag 2 november 2009

Sicken jäkla tomte på Skäftekärr


"Dessutom har tomten lovat att hälsa på" stod det att läsa i en notis i Barometern i fredags angående Julmässan i Skäftekärr som skulle invigas samma eftermiddag. Och mycket riktigt: Klockan 13 på utsatt tid så kom verkligen Gustaf Öholm.... Han skulle ju hålla invigningstal, gubevars!

Vad invigningstalet handlade om vet jag inte, för jag var inte där. Men kanske handlade det om "Bryggans Vänner" där uppe i Böda, en möjligen obefintlig förening till vilken ÖTAB frikostigt delat ut medel, och där ÖTAB:s ordförande Rolf Edmark uppenbarligen har ett finger med i spelet. Eller berättade han i egenskap av verkställande direktör om hur ÖTAB kan gå med förlust, trots att vi i år har haft den bästa turistsäsong någonsin på Öland. Eller hur det kom sig att man fortsatte med stora annonser om färjetrafiken till Gotland efter det att färjan hade slutat att gå mellan Öland och Gotland? Ja Öholm hade säkert mycket intressant att berätta om i sitt tal som kan intressera invånarna på Öland!

Vad jag har förstått, så anlände han inte ledsagad av poliser, så dom som hade satsat stort på det har nog förlorat i vadslagningen. Friskt vågat ska ju vara hälften vunnit, men kanske inte i det här fallet.

Julmässor i all ära, men varför i hela fridens namn börja redan i oktober ?!!! Hur mycket tomte som än kommer så infinner sig ju knappast någon julstämning så tidigt. Mässarrangörerna borde kanske skärpa sig lite, och den tomten borde man kanske inte ha bett komma... !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar