fredag 27 november 2009

Lättlurad Johan Persson


Kalmars köpingsviksbördige kommunalråd Johan Persson ondgjorde sig på sin blogg (publicerad i Ölandsbladet i tisdags) över mediala stormar och "drev". Den gode Johan får tycka vad han vill, men när någon politiker har hamnat i mediernas så kallade drev så är det ofta väldigt självförtjänt. Många gånger har politikern ifråga (eller vilken "höjdare" det nu kan vara) också förvärrat sin situation genom att försöka ljuga sig ur den.

Själv har Johan kommit väldigt lindigt undan när det gäller fiakot med Fanerdun. Vem trodde egentligen på allvar på idén utom möjligen Johan själv. Hela idén verkade ju väldigt konstig. Men Johan fortsatte att tro på den fine kinesen, även när denne visat sig vara en bedragare som bl a låtit utlova uppehållstillstånd i Sverige till kinesiska investerare (med full lön från socialen) om de investerade i hans projekt. Lika seriöst ungefär som företeelsen "Bryggans Vänner", som fick pengar från ÖTAB när vederbörande själv fick hålla i slantarna.

På sin blogg hos Ölandsbladet har Johan givit in i ÖTAB-debatten. Om man betänker att ÖTAB i själva verket gynnar Kalmar och Glasriket på Ölands bekostnad, kan man kanske förstå att Johan gärna vill rädda ÖTAB. Det är ju till Kalmarsidan som Johan numera har sin lojalitet.

Men Johan har inte bara trott på Fanerdun. I sitt häpnadsväckande inlägg förklarar Johan också att han tror på Rolf Edmark. När drevet laft sig kommer Edmark att hissas till skyarna. Enligt Johan Persson.

Hasseåtage trodde på sin tid på Robert Lind i en av sina berömda sketcher. Robert Lind i Kramfors, om ni kommer ihåg. Det var nog lite mer rejält och handfast att tro på än Rolf Edmark.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar