fredag 14 augusti 2009

Munkavle på politiker


Betty Boop, Ekerums lilla lydiga piga, styr och ställer bland "dom sina" och har t o m lyckats förse dom med munkavle. Till "de sina" räknar hon ett antal kommunpolitiker från c, m, s, mp och kd som hellre rättar sig efter Betty än kommunens invånare. I varje fall när det inte är valår (för då brukar politikerna sparka på varandra för syns skull, även om dom innerst inne är ganska överens och ser sig stå ett stycke ovanför "gemene man").

Söndagen 2 augusti, dagen före mötet med allmänheten som skulle hållas i Rälla sporthall på kvällen den 3 augusti, så skickade Betty ett mejl till en utvald skara kommunala politiker från just dessa partier (m + s + mp + kd + hennes eget c) som instruerades att komma till mötet, men att hon
inte ville att "folk skulle få svar på frågor om politiska ställningstaganden". Mötet skedde enligt Bettys mejl för att "mildra kritik som kommunen fått" och skulle ha formen av ett nytt "samrådsmöte" där utvalda tjänstemän skulle "dra en kortare version av förslaget till fördjupad översiktsplan". Mejlet avslutades med att munkavlen återupprepades med att "det är viktigt att vi inte låser oss på något sätt i detta tidiga skede av beslutsprocessen"!

I klartext så ville Betty Boop inte att någon av politikerna skulle lova Rällaborna någonting alls, antagligen för att hon har givit löften till Ekerums ägare om att få exploatera Rällaskogen!

Den som vill se hela mejlet (och samtidigt se vilka hon hade skickat det till) kan e-posta till per.lublin@gmail.com så sänder jag över en kopia!


Det var pinsamt att se politikerna sitta uppradade där på det välregisserade mötet utan att våga säga något, särskilt som jag redan då hade fått kännedom om Bettys mejl och visste varför dom satt där och teg. Betty själv lyckades förstås med konststycket att bara babbla på utan att egentligen säga någonting av betydelse, det är hon skicklig på. Men hon spelar ju - än så länge - med i Ekerums spel.

Dags för politikerna att ta av sig munkavlen och tala ur skägget. Vågar ni ställa er på folkets sida och gå emot att Ekerum får bygga andelshus i Rällaskogen och sälja tomter i där? Eller tänker ni fortsätta och fega?!

Jag har talat om var jag står. Var står ni andra?
Väljarna har rätt att veta det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar