onsdag 5 augusti 2009

Lägg ned ÖTAB!


Skandalöst att cirkusen kring ÖTAB fått fortgå så länge och att så många miljoner av kommunala medel har pumpats in i företaget och försvunnit ut i ingenting.

Gustaf Öholm sitter med en VD-lön på 800 000 och vad gör han? Hans sammanblandning av vår öländska turistnäring med de småländska turistmålen har knappast varit särskilt lyckosam sett ur öländsk synvinkel. Den turistinformation som ÖTAB erbjuder har blivit klart sämre, och det är inte underligt att turisterna söker sin information på annat håll, vilket numera - tack vare internet - inte är så svårt.

Och hur kan man i ÖTAB:s styrelse tillsätta en ordförande som moderatpolitikern Rolf Edmark? Som hade bort kvarstå i de avdankades skara. Man behöver ju bara tänka på hans förflutna utan att behöva tänka särskilt långt bak i tiden. Det var han som ställde till med allt bråket kring Ölands Skördefest vilket hade kunnat leda till att vi blivit av med denna fantastiska tillgång för Öland, och själv hade han långt ifrån rent mjöl i påsen. Han har ännu inte kunnat redovisa vart pengarna från Sparbanksstiftelsen som var avsedda för Skördefesten har hamnat.

Nu är det dags att utan dröjsmål lägga ner ÖTAB och se till att kommunerna får tillbaka dom pengar som möjligen går att få tillbaka. ÖTAB borde ha försatts i konkurs för länge sedan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar