måndag 31 augusti 2009

Är Forsman inte lite ute och cyklar?


Pajas Forsman är på nytt i farten, nu är det med cykel han ska frälsa världen! Han och hans moderater ska fixa en cykelväg runt Öland. Uppåt 80 miljoner ska det hela kosta rundar han till med. Men han fixar EU-bidrag, så det är inget problem. Pajas Forsman lägger i högsta växeln...

Nu är det bara det om EU ska bidra till ett sådant projekt så måste kommunerna själva skjuta till medel. Det handlar nog i storleksordningen minst 30 miljoner, d v s 15 miljoner för Mörbylånga kommun och 15 för Borgholms. Och var ska Borgholm i ett huj få femton miljoner från? Är det herr Forsmans mening att lägga ner Åkerboskolan när han ändå är i farten?

Nej, cykelväg Öland Runt i all ära men börja med att håll i ordning de cykelvägar som redan finns, och se till att den sedan länge beslutade cykelvägen på den gamla banvallen mellan Rosenfors och Tryggestad kan bli verklighet innan det blir olyckor med dödlig utgång med cyklande barn på den livsfarliga landsvägen över Gestaås! Se till att få någon sorts gång- och cykelväg utmed väg 136 mellan Lundegård och Vannborga, en kort men f n mycket farlig sträcka. Några stumpar här och var återstår också för att tryggt kunna cykla mellan Borgholm och kommungränsen i söder.

Får vi ordning på våra kommuner lite bättre genom att pajas Forsman och Betty Boop med gelikar håller sig borta, så kanske vi så småningom kan utöka cykelnätet så att det går att cykla Öland runt lite mer avskilt från biltrafik, men då duger det inte med forsmanskt flåsande på högsta växel. Ty sånt kan bara sluta med totalstopp i uppförsbacke, det vill säga kommunalekonomiskt kaos!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar