torsdag 13 augusti 2009

Jobbigt i Stadshuset alldeles i onödan


Den här veckan har min personal i Stadshuset haft det jobbigt med inkommande post. I måndags stegade lantbrukaren Örjan Petersson på Solbacka in med listor med närmare 1900 namn som skrivit under på att de vill bevara Kolstad jordbruks- och kulturlandskap och stoppa exploateringsplanerna och den tilltänkta genomfartsvägen.


Samtidigt var det sista dagen för de som hade synpunkter på planerna för exploateringar i Rällaskogen m m och när dagen var slut hade cirka 250 protestskrivelser i det ärendet lämnats in.

Mindre jobbigt vore det om samtliga politiker bestämde sig för att rätta sig efter folkviljan och omgående säga nej både till exploateringsplanerna i Rällaskogen äg och på Kolstads åkermark.

Betty Boop och kompani tycks redan ha börjat backa när det gäller förbifarten (som var tänkt från Karlshöjdsrondellen över Solbackas och Kungsgårdens marker åter till en tänkt rondell vid Vasahuset. Nu borde dom snarast möjligt backa från resten också. Det skulle vår kommun spara mycket pengar på. Samt bespara berörda kommuninvånare onödiga bekymmer och vånda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar