måndag 31 augusti 2009

Dårarnas seger kan bli dyr för kommunen!


I lördags hade Ölandsbladet en bra artikel om "Krediten som Gud (och politikerna) glömde".

Ja, glömde och glömde, politikerna i Borgholm borde ha varit illa nog väl medvetna om krediten när dom gjorde om exakt samma dumheter vid det famösa kommunfullmäktigemötet den 30 mars i år i Folkets hus i Borgholm. Ölandsbladet hade redan skrivit om den tidigare.

De avtal om försäljning av ÖTAB som länsrätten efter mina överklaganden hade rivit upp innehöll ju ingenting om att lyfta över borgensansvaret för krediten till ÖTAB på två och en halv miljoner (som tidigare hade räddat ÖTAB från konkurs) från Ölands kommunalförbund (d.v.s. de båda ölandskommunerna) till de nya ägarna med ICA-handlaren i spetsen.

Inte nog med att affären var dålig för kommunerna rent allmänt (som det tidigare har skrivits om), den innebar på grund av denna miss också att kommunerna skulle sitta kvar med Svarte Petter, d v s att riskera att få betala två och en halv miljoner till banken om inte ÖTAB skulle klara av att sköta sin kredit!

När nu länsrätten hade rivit upp alltihop, så fanns det sannerligen ingen anledning att krypa in i samma fälla igen. Men det var precis vad dom gjorde den 30 mars. Med fullt öppna ögon! Mina varningar hjälpte föga för dom politiker som kunde dressera fullmäktige. Dom såg istället till så att Borgholms kommunfullmäktige tog exakt samma beslut som dom som blivit upphävda med exakt samma avtal. Bara för att minsann visa att det var dom som bestämde och hade makten!!!

Egentligen borde dom vara inspärrade på dårhus hela bunten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar