fredag 12 juni 2009

Där ljög Göran Borgö så att det osade om det...


Hade nästan glömt att berätta det, eftersom min uppmärksamhet förra veckan naturligt nog varit tämligen inriktad på folkomröstningen, men efter en del försök att slingra sig undan tvingades min miljö- och byggnadschef Göran Borgö till slut att lämna över samtliga mejl som han fått i tjänsten tisdagen den 26 april.

Göran hade ju i tidningen Barometern den 27 april (om samrådsmötet kring Rälla - Ekerum - Stora Rör den 25 april, som jag skrivit om tidigare) uppgivit att han "tycker att det var ett bra möte och berättar att många hört av sig via mail dagen efter och är positiva till planerna" (se mitt inlägg "Både blind och döv").

Och av dom mejlen var det endast ett som berörde detta ämne. Mejlskrivaren tyckte uppenbarligen att det var ett misslyckat möte men sade varken bu eller bä till planerna.
Göran Borgö har alltså gått ut i medierna och ljugit rätt ut.

Jag ser mycket allvarligt på det. En kommunal tjänsteman får inte sprida lögner riktade mot allmänheten. Jag anser det vara tjänstefel!
Sanningen är alltså att ingen hörde av sig via mejl efteråt och var positiv till planerna! Med andra ord inte alls som Göran påstod! Obegripligt att miljö- och byggnadschefen kunnat komma sig för att komma med lögner om påhittade mejl bara för att försvara planerna!

Nu undrar ni som läser detta förstås vad som stod i det enda mejlet. Det var från en Agne Blomdin (och skickat på arbetstid från HSB Sydost) och löd så här:

Hej Göran
Jag led med er igår kväll, men lite får ni skylla er själva. ”Nej-säjarna” fick alldeles för stort utrymme. Detta borde stoppats med en gång, som det utvecklades fick ni inte ut er information. Diskussioner och frågor skulle tas efter er presentation. Tips för framtiden: låt någon sitta och leda och styra upp mötena (och kasta ut Lublin) Agne Blomdin Per Johanssons väg 3 386 95 Färjestaden 0485-56 50 94 073-14 10 988


Till Agne Blomdin skulle jag vilja ställa frågan om ni inte har annat att göra under arbetstid på HSB-kontoret i Kalmar än att sitta och mejla egna tyckerier. För HSB är väl inte inblandat i Rälla - Stora Rörs-planerna?
Och även om Agne inte fattar det så är det nog en fördel om jag är med och håller ordning på det hela när tjänstemän och politiker inte klarar av det. Jag kommer inte att kasta ut någon. Alla är välkomna när vi ska ha samrådsmöten i kommunen!

1 kommentar:

  1. Göran Borgös hantering av sanningen är väl känd för alla, som haft honom som chef t.ex. på institutioen för teknik, Högskolan i Kalmar. Verksamheten därstädes körde han f.ö. i botten p.g.a. inkompetens.

    SvaraRadera