torsdag 18 juni 2009

Betty och Tommy hade en plan ihop!


Betty Boop
(tillkortakommet kommunalråd i Borgholm, för närvarande med sabbatsår) och Tommy Eliasson (ledande s-politiker i Mörbyånga kommun) hade en plan ihop. Det var nog den främsta anledningen till att Betty tidigt i våras "satte ned foten" och började förespråka en kommunsammanslagning.


Planen gick ut på att dom båda två skulle bli kommunalråd i den sammanslagna kommunen.

Tillsammans skulle dom införa Kalmarmodellen som innebär att vid sidan av det egentliga kommunalrådet finns ett oppositionsråd, som också har titeln kommunalråd och i stort sett lika hög lön. (Förutom att Kalmar har ytterligare ett antal kommunalråd med varierande sysselsättningar).

Centern är ju av tradition stark i Borgholms kommun och i brist på bättre är Betty Boop partiets ledande stjärna. I den södra kommunen är centern mera splittrad och det är oklart om där finns någon självklar ledare. Alltså kunde Betty räkna med ledarrollen i partiet vid en sammanslagning.

Socialdemokraterna är starkast i Mörbylånga kommun. Partiet leds otvetydigt av Tommy Eliasson (sedan gamle polisen Eddy Jonsson i Mörbylånga mer eller mindre dragit sig tillbaka och Anna Hedh har flyttat till Bryssel). I Borgholms kommun finns ingen självklar att ta vid efter Sune Axelsson, så skulle kommunerna gått ihop så hade Tommy blivit den självskrivne s-ledaren för Öland.

Deras plan var alltså att kommunerna skulle slås samman och Betty bli det välbetalda kommunalrådet för hela Öland och Tommy bli Ölands lika välbetalda oppositionsråd!!! Tacka f-n för att dom in i det sista var förtegna om hur många kommunalråd det skulle bli!!!
Men planen sprack, eftersom folket sade ifrån!!!

Betty och Tommy fick i alla fall inviga en nygammal vandringsled tillsammans (den som jag skrev om i förra veckan)!

Roy och Roger hade en mack ihop. Och "Sickan" hade också , just det, en plan ... !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar