måndag 8 juni 2009

Äntligen är denna onödiga fars över och nu borde alla ansvariga i Borgholms kommun försöka göra något vettigt istället !!!


Äntligen är folkomröstningen av avklarad. Det preliminära resultatet är sammantaget att endast 41 procent av de ölänningar som deltog i valet röstade ja till att slå ihop kommunerna, medan drygt 56 procent röstade nej, d v s att behålla det som det är (med två kommuner på Öland). Och tillräckligt många deltog i folkomröstningen för att den ska gälla!

Delar vi upp folkomröstningsresultatet på kommuner, så kan vi se att Mörbylångas kommuninnevånare uttryckte ett ännu starkare nej. Mörbylånga vill inte gå ihop med Borgholm, och därmed är frågan definitivt avgjord. Båda måste ju vilja för att det ska gå att dansa. Hade Borgholmspolitikerna varit kloka nog att lyssna på mig efter att jag i vintras fick beslutet om folkomröstningen upphävt för Borgholms kommuns del och varit kloka nog att inte ta samma beslut en gång till utan istället valt att vänta och se, så hade det ju räckt med att Mörbylångas kommuninvånare haft sin folkomröstning (där beslutet inte var överklagat). Då hade Borgholms kommun sparat sin del av kostnaden för folkomröstningen och dom pengarna (bland annat för en dyr och dålig konsultutredning och ett intetsägande "informationsmaterial").

Nu kanske vi äntligen kan lägga detta elände bakom oss och ta itu med de frågor som är viktiga för Borgholms kommun!

Foto (överst i detta inlägg): Eva Finder


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar