tisdag 2 juni 2009

Skandal i kommunfullmäktige: Halvsovande politiker beviljade kommunalförbundets ledning ansvarsfrihet!


Ingen kan väl ha undgått att lägga märke det rabalder som i somras uppstod kring Ölands skördefest och som pågick hela hösten och fram till nyår! Det yttersta ansvaret för detta vilar naturligtvis på ledningen för Ölands kommunalförbund, under vilken verksamheten i Skördefestvillan m m lydde.


Antingen hade man ingen aning om vad som försiggick och då har man illa skött sin uppgift. Nollkoll får faktiskt inte ansvariga beslutsfattare ha! Eller så har man känt till förhållandena och låtit dom fortgå och då är det ju märkligt att man försökt skylla ifrån sig och bråkat med varandra. Isåfall har skött sitt ansvar under all kritik och det är väl nästan under att Skördefesten lyckats överleva denna stenkastning i glashusen. Hur som helst så har kommunalförbundets ansvariga politiker inte förtjänat någon ansvarsfrihet, och varje normalt fungerande fullmäktige hade väl förvägrat dem det.

Men eftersom kommunfullmäktigeförsamlingarna på Öland är toppstyrda av dom som borde ha fått stå till svars och bli sparkade, så beviljades Ölands kommunalförbunds dåvarande ledning (naturligtvis Betty Boop med kumpaner) ansvarsfrihet för år 2008.

Detta ärende var nedplockat nästan sist på dagordningen i måndags och klockan hade hunnit bli nästan elva när de kom upp. Press och publiken hade då för länge sen gått hem och många av ledamöterna var mer eller mindre sovande. Min begäran att få denna inte oviktiga fråga bordlagd till ett kommande möte och då uppsatt först på dagordningen blev raskt avslagen, och ansvarsfrihet beviljades därpå med ett
klubbslag utan att det ens tilläts någon debatt. Kommunfullmäktiges ordförande Jan Erici borde få gå på kurs i hur man leder ett kommunfullmäktigemöte på ett bra sätt, och med bra menar jag då inte bra ur Betty Boops synvinkel!

Den största skandalen när det gäller allt det negativa kring Skördefesten är faktiskt att direktionen för Ölands Kommunalförbund beviljades ansvarsfrihet i måndags!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar