torsdag 30 april 2009

Tal till våren vid en eld som aldrig tändes


Ölänningar! Låt elden bränna troll och pack som härjat vår ö länge nog. Förmyndarpacket som anser sig vara valda att bära sig åt hur som helst med våra samlade resurser och vår framtid under fyra onda år! Nu vill dom slå ihop sig med anhanget på andra delen av vår ö för att dom tillsammans ska kunna härja ännu friare, öka sina egna förmåner och kunna hålla oss ännu mer nedtryckta.

Och har dom nu infört eldningsförbud för att hindra oss att tända elden, så brinner elden ändå i våra hjärtan, och den 7 juni har vi en möjlighet att säga ifrån och ge dem en läxa!
Vi ska inte låta oss bli toppstyrda i en storkommun, vare sig från Färjestaden eller Kalmar. Det är illa nog som vi har det redan, men vi ska inte ha det än värre!

Men i ett vårtal finns det anledning att vara positiv. Gullvivorna har redan börjat blomma och göken har hörts redan i april. Vi ser fram emot en fantastisk sommar, en sommar som vi har bestämt ska vara ända in på hösten, en god skörd av markens rikedomar, riklig belöning för nedlagd möda, vind i våra kraftverkssnurror, fångst i våra garn och hel veckas ordentligt skördefestande i höst!


Leve den öländska våren!
Hurra, hurra, hurra, hurra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar