onsdag 29 april 2009

Landstinget smorde kråset på Strand

Kalmar läns landstings fullmäktige med sextisjuledamöter samlades till sammanträde i veckan på Strand. Total sammanträdestid var sju timmar. Man började på tisdagseftermiddagen klockan 16. Bara för att avbryta redan efter två timmar och gå och byta om för en gemensam kvällsmåltid. Det bjöds på (det vill säga: skattebetalarna bjöd på) vin till maten, så något mer uträttat blev det inte den kvällen. Nästa förmiddag fortsatte mötet klockan nio och efter två halvtimmeslånga kaffepauser och en timmes paus där det bjöds på lunch, så var man klara för att åka hem klockan sexton.

Om landstingets presidium valt att vara lite mer återhållsam med landstingets pengar, så hade samma möte kunnat klaras på en och samma dag. Man hade kunnat börja på förmiddagen och varit klara när eftermiddagen var slut och sluppit kostnader för både kvällsmiddag och hotellövernattningar. Landstingets ledamöter har väl tillräckligt med arvoden och sammanträdesersättning så att de har råd att bekosta sitt ätande själva! Eller?

Närvarande landstingsledamöter från vår kommun var Eddie Forsman (m), Eva-Lena Israelsson (s), Mats Axelsson (fp) och Lillebill Grähs (c). Av dessa var det bara den sistnämnda som yttrade sig, och det skedde alldeles i slutet och berörde inte på något sätt Öland. Vad har vi egentligen för företrädare i landstinget!?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar