onsdag 1 april 2009

Självinbjudna (?) lobbynissar i kommunfullmäktige


Det kunde inte hända i Harrisburg och inte heller i Tjernobyl, och naturligtvis kan det inte heller hända utanför Oskarshamn om den kommunens politiker får som dom vill och får slutförvara all Sveriges (och helst även övriga EU-staters) kärnkraftsavfall där, inkapslat och nedsprängt i berg som självfallet aldrig kommer kunna råka ut för jordskalv.

Och skulle det som inte kan hända ändå hända, så skulle det endast kunna drabba ett försumbart litet antal gårdsägare vid Laxemar, och därför finns det ingen anledning att ens fundera över hur Öland skulle kunna utrymmas.

Ungefär så kunde man kanske lite fritt kunna tolka de lobbyister som dök upp vid kommunfullmäktigemötet i måndags, inbjudna av ordförande Jan Erici (ifall de inte rent av hade bjudit in sig själva). Och som fick inleda mötet med sin presentation.

Till saken hör att Jan Erici, Betty Boop med flera borgholmspolitiker redan förra året varit på bjudbesök till Oskarshamn och att Bettan tyckte att hon lyckats riktigt bra när hon då i utbyte mot lite av eventuell skrotsten gick och lovade ut Borgholms kommuns stöd för att Oskarshamns kommun skulle få slutförvaret. Ungefär lika förståndigt som när gamla testamentets Esau sålde sin förstfödslorätt till den smartare brodern Jakob för en grynvälling.

Kan det kännas betryggande med sådana ansvariga i kommunens ledning? Det tycker inte jag, och det är bl a därför som jag har givit Bettan med flera ett välbehövligt sabbatsår. Så dom kan tryggt hålla sig borta, det vore bäst för alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar