fredag 8 maj 2009

Skräp i brevlådan


Det har kommit lite smörja i brevlådan. Ganska dyrbar smörja till och med. Ett par konsulter har jobbat med den till en kostnad av multum i timmen. Kompisar till Fräcke Frick, han som hoppas på att få bli överstekucku som högsta tjänsteman på hela Öland, och naturligtvis med mycket högre lön än han har idag som överstekucku i en kommun med knappt 11 000 invånare. Klart som korvspad att Frick vill slå ihop kommunerna. Och lika klart att konsulterna skriver som Fricken vill.

Vid en kommunsammanslagning räknar konsulterna med nya guldkantade uppdrag. Då måste konsultutredningar göras om hur den nya kommunen ska organiseras, hur man ska kunna få alla att "dra åt samma håll". Etcetera etcetera. Det lär nog kosta för de öländska skattebetalarna om det skulle bli på det viset.

Broschyren är inte seriös. Det finns t ex ingen grund för att antyda att det skulle kunna bli en ekonomisk vinst med en kommunsammanslagning. Med nya chefsnivåer och svällande byråkrati förhåller det sig snarare tvärtom.

Och då blir det förstås de öländska skattebetalarna som får betala i form av höjd kommunalskatt och/eller ännu mer försämrad service.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar