måndag 27 april 2009

Viktigt att överklaga dåliga beslut


Det är lyckligtvis inte bara jag som har insett det riktiga i att överklaga dåliga kommunala beslut. Självklart hade jag före överklagningstidens utgång i fredags lämnat in en överklagan på det förvirrade kommunfullmäktigebeslutet den 30 mars att godkänna det för Rällaskogen illavarslande exploateringsavtal som Betty Boop och kompani då drev igenom. Men den här gången var det tydligen inte bara jag. Tio personer från Rälla har genom två olika skrivelser överklagat samma beslut. Det vore en fördel inte bara för Rällaskogen utan även för Borgholms kommun om överklagandena leder till att exploateringsavtalet rivs upp. Ty som dessvärre alltför vanligt blivit när det gäller Borgholms kommuns avtal med olika parter, så innebär avtalet att kommunen sitter med lång näsa och kostnader på halsen kostnader om Ekerum inte får som dom vill med Rällaskogen!

En namnlös fegis (sannolikt en kommunpolitiker som vill sprida lite rutten dynga anonymt) hade igår smugit sig in på på kommunhemsidans frågespalt Fråga Dina Politiker med att undra "om någon har räknat ut hur mycket alla dessa förhalningar och överklaganden från Ölandspartiet kostar oss skattebetalre". Jag gav honom motfrågan om hur mycket alla dåliga beslut kostar Borgholms kommun. Mindre av den varan, ju mindre blir det som behöver överklagas!

Det är dom dåliga besluten som blir kostsamma för skattebetalarna, inte överklagningarna! Därför är det viktigt att överklaga dåliga beslut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar