onsdag 1 april 2009

Avigt i Kroken


För ett år sedan blev dagbarnvårdaren i Byxelkrok (den enda kommunala dagmamman norr om Borgholm-Köpingsvik) uppsagd av vår lyckligtvis snart avgångna skolchef Maud Wollström.

Anledningen var då att det då fanns för få barn. Sedan dess har barnantalet i "barnomsorgsålder" ökat uppe i Kroken, så nu är barngruppen lagom stor och fem familjer har nytta av familjedaghemmet i Byxelkrok.

Då borde ju rimligen uppsägningen ha återkallats, men icke! Utan dagmamman blir Byxelkrok utan barnomsorg från och med i höst. Då är det meningen att barnen ska transporteras till och från barnomsorg i Böda (av föräldrar som arbetar i Byxelkrok), och om något år till och från Löttorp eftersom utbildningsnämnden redan planerar för nedläggning av verksamheten i Böda. Och det blir inte något familjedaghem utan vanligt dagis (förskola) är det enda som kommer att erbjudas! Vilket som alla vet innebär att det blir dyrare för kommunen.

Somliga tänker med arslet istället för med huvudet!
Risken är förstås att detta kan leda till en del familjer väljer att flytta och att barnantalet i Kroken vänder neråt igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar