tisdag 28 april 2009

Barnfamiljers framtid i kommunens mindre orter


Nästa frågare vid kommunfullmäktiges frågestund var Pia Axelsson från Föra som kämpat länge för Södviksskolan, men där hon och övriga barnfamiljer i området blivit grundligt överkörda av utbildningschefen Maud Wollström och den nämnd som hänger Wollström i kjolarna.

Pia Axelsson oroade sig för skolskjutsarna nu när deras skola skulle försvinna, eftersom hon hade hört att många av barnen skulle hänvisas till landsvägsbussarna när dom skulle till Åkerboskolan i höst. Det var föga uppmuntrande svar som Pia fick på sina frågor.

T ex att en skolskjuts visserligen skulle gå förbi där Pia och hennes familj bor, men där skulle inte skolskjutsen stanna, utan Pias barn skulle hänvisas att gå ett bra stycke ut till landsvägen för att stå där och vänta på landsvägsbussen istället.
I själva verket blir det väl föräldrarna som får se till att barnen olycksfritt kommer till och från hållplatsen ute längs landsvägen.

Ska det ingå i barnfamiljernas vardag att en förälder varje dag följer barnen till landsvägsbussen och när skoldagen är slut står och passar när bussen ska komma tillbaka, då blir det nogf inte lätt att få barnfamiljer att vilja flytta hit.

1 kommentar:

  1. Vad jag förstår så har man hittills bara räknat på hur mycket man kan "tjäna" på att lägga ner skolorna, men ännu inte tagit med i beräkningen den nya kostnaden för skolskjutsarna... Med andra ord vet man väl inte om man tjänar något på nedläggningen.
    Visst vore det bra att se helheten innan man tar ett beslut!
    Jag kan ha fel - jag har inte helt hängt med i den här frågan...

    SvaraRadera