tisdag 7 april 2009

April, april...


Inte bara tidningar utan även vikarierande kommunalråd kan ju få skoja lite när det är första april, så den dagen skickade jag detta mejl till lokaltidningarna:

PRESSMEDDELANDE OCH INBJUDAN TILL PRESSKONFERENS

Som ni säkert har sett har Stadshuset i Borgholm under snart två veckors tid legat ute till försäljning.
Många har hört av sig och några kan betraktas som seriöst intresserade. I dagarna har en specialvisning skett för ett par gästande representanter från EU som är intresserade att öppna ett regionkontor för Sydöstra Sverige inklusive, Öland, Gotland och Bornholm, och mycket tyder på att detta hamnar i Borgholm. Stadshuset (ursprungligen tingshus med polisstation och lokaler för stadsfullmäktige och drätselkammare, senare kommunalhus) kommer då att få en helt ny funktion. Vi kan räkna med cirka trettio nya arbetsplatser i Borgholm i form av regionadministratörer, EU-informatörer, kontorspersonal och tolkar om regionkontoret hamnar här.

EU:s regionalt ansvariga ser ut att vara beredda förvärva Borgholms stadshus för en köpeskilling som i ett slag skulle lösa akuta kommunens ekonomiska problem och mer därtill. Jag ser inga problem med att återflytta kommunens administration till de lokaler man tillfälligt hyrt under åren 2007 och 2008.

Lokala media inbjudes till presskonferens idag kl 18.00 på torget i Borgholm (hörnet framför Ölandsmäklaren). Undertecknad samt en talesman för det blivande regionkontoret kommer att finnas på plats och besvara frågor.

Per Lublin
Vikarierande kommunalråd
Borgholms kommun
Tel 0708 - 20 86 28


Därtill skickade jag med nätannonsen:

Stadshus till salu (Säljes)


FÖRETAGSANNONS


Insänd av: Borgholms kommun | 2009-03-20 kl 10:38 | Kalmar

http://www.fyndtorget.se/users_images/51929.jpg

Centralt belägen nyrenoverad kontors- och förvaltningsbyggnad belägen vid torget i Borgholm. Cirka 1600 kvadratmeters yta fördelad på tre plan med central samlingslokal och kök i mellanplanet. Hiss. Dubbel entré, så att fastigheten enkelt kan delas mellan olika verksamheter. Lämpligt som kontors- och förvaltningslokaler för myndigheter, företag och medelstora organisationer.

Borgholm är centralort i en kommun med goda utvecklingsmöjligheter, väl lämpad för lokalisering av olika förvaltningar och nyetableringar. Centralorten erbjuder god service, bra boendemöjligheter och närhet till natursköna omgivningar.

Tillträde enligt överenskommelse.

Försäljning förutsätter godkännande av kommunfullmäktige i Borgholms kommun.

För närmare information kontakta vikarierande kommunalrådet Per Lublin tel 0708 - 20 86 28

Pris: 50000000:-

Plats: Borgholm, Kalmar

Skicka e-post till annonsören »


http://www.fyndtorget.se/images/ikon_skriva.gif

Skriv ut annonsen

TipsaTipsa en vän om annonsen:

Ditt namn Din väns e-post





Klockan sex den kvällen var det ganska tomt på torget framför Ölandsmäklaren. En och annan bil kom körande nerför Storgatan. En och annan människa kom gående förbi. Men i kommunenens webb-kamera kunde man också se en tidningsman som av en händelse komma förbisläntrande, gå ett stycke uppåt Storgatan, vända och sedan komma släntrande nedåt igen. Tillbaka till redaktionen i oförrättat ärende.

Tänker inte avslöja vem det var, men om någon känner igen sig, så: April, april!

lätt är det faktiskt inte att sälja och få ut nedlagda pengar för stadshuset i Borgholm!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar