tisdag 28 april 2009

Frågestund med fläkt och fart när Rälla och Ekerum kom på tapeten!


Det var friska vindar som flög in genom lokalen vid allmänhetens frågestund på kommunfullmäktigemötet igår. Olle Gustavsson och Yvonne Thoor, båda från Rälla äntrade talarstolen i tur och ordning och avfyrade batterier av frågor kring Rällaskogen och det nu överklagade exploateringsavtalet. Olle G undrade om kommunfullmäktige hade varit medvetna om avtalets innebörd. Det hade de naturligtvis inte hur än Betty Boop försökte svamla kring frågan. När jag till slut tyckte det var dags att reda ut begreppen fick jag åthutning från ordförande Jan Erici att "nu är Per tyst" med hänvisning till det något föråldrade reglementet att det vid allmänhetens frågestund endast är ordförandena i styrelse och nämnder samt förvaltningscheferna som får besvara frågor. Det räcker inte med att vara vikarierande kommunalråd.

Yvonne Thoor ville veta hur man från kommunens sida hade bedömt de utlovade arbetstillfällena som Ekerum ställt i utsikt mot att de får exploatera som de vill. Nu blev det knepigt för Betty Boop som avslöjade hur blåst hon kan vara. Nu fick plötsligt Eddie Forsman träda in och förklara hur fantastiskt mycket arbetstillfällen det skulle bli. Men hur var det nu då? Eddie Forsman är väl ingen ordförande, så varför fick han vara med och svara på allmänhetens frågor? Och flera gånger till och med? Kanske för att han är partikamrat med Jan Erici!

Så övergick det till en debattomgång mellan Yvonne Thoor och Betty Boop, som slutade med att Yvonne sopade mattan med Bettan. Sällan man sett Betty Boop så svarslös!

Verkligheten är nog att dom utlovade arbetstillfällena på Ekerum är rena fantasiprodukterna, som Bettan och Eddie har gått på mer eller mindre aningslöst.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar