onsdag 28 oktober 2009

Vilken jäkla dag att behöva läsa om ännu en landshövding som skiter i strandskyddet


Vilken jäkla dag kanske man kan säga i mer normal bemärkelse (än rubriken i föregående inlägg). Att behöva läsa i Östra Småland hur landshövdingen i Kalmar vill inskränka på det öländska strandskyddet. På en bild poserar Sven Lindgren med ett flin tillsammans med en än värre flinande Betty Boop över en ölandskarta. Det är tydligen fler än Betty som gillar att slicka Ekerumsägaren Ulf Eklöf i röven!

Man vill spy!

Natten mellan måndagen och tisdagen vann detaljplanen för en ny stugby vid Böda Sand (i strid mot 300-metersregeln för strandskydd) laga kraft.

- Utan att någon överklagagade, säger Betty Boop triumferande till Östra Småland.

Tacka f-n för det! Inga andra än Barkewalls på Böda Sand (dom som vill bygga den nya stugbyn) hade ju klagorätt eftersom inga andra grannar fanns! Jo Sveaskog då möjligen, men dom har ju fått en så fint inlindad inbjudan till Betty Boop och kompani, så dom kände väl inte för det.

Allmänheten har ju tyvärr ingen talan.
I detta läge inte heller ett vikarierande kommunalråd.

När det gäller planärenden har endast berörda angränsande grannar överklagningsrätt.

2 kommentarer:

  1. Det ska bli intressant att se hu mycket hänsyn man kommer att ta till alla de samrådsyttranden man fått in ang. översiktsplanen för Rälla - Stora Rör - både från många mycket mer sakkunniga än politikerna själva och från de som "bara" värnar sin närmiljö.
    Med tanke på landshövdingens uttalanden så får man ju förmoda att han har större sakkunskap än alla de som lämnat in samrådsyttranden i frågan eftersom han verkar gå tvärtemot sina egna på länsstyrelsen som inte förordar byggnation längs stranden...

    SvaraRadera
  2. Landshövding Sven Lindgren i Kalmar är väl ungefär lika klok som den avsatta landshövdingen Marianne Samuelsson i Visby. Dom tycker väl båda att Gotland och Öland "kan inte leva på att ha en massa folk som vandrar längs stränderna".

    SvaraRadera