lördag 10 oktober 2009

Virrigt över Borglanda


I veckan har det blåst omväxlande vindar kring Borglanda. I miljö- och byggnadsnämnden har Claes Horn (mp) protesterat mot att området bakom flygplatsen ska planläggas för en så kallad Air Park (en massa fritidshus med "garage för flygplan" på tomten), medan hans partikamrat i kommunstyrelsen inte tycks ha haft några invändningar när kommunstyrelsen under veckan godkände, att holländarna som vill bygga air-parken får första-tjing på marken. Miljöpartiet verkar kluvet i en fråga som engagerat många.

Klart som korvspad att vi inte kan låta air-parken vid Borglanda bli verklighet när 400 berörda personer har protesterat med sina namn på listor. Åter en fråga om demokrati.

I själva verket var det en majoritet i miljö- och byggnadsnämnden som först sade nej till air-parken, men detta kunde tydligen inte ordföranden Jan Erici och närvarande tjänstemannen Göran Borgö acceptera utan dom genomdrev en liten kupp och fick därigenom igenom att det ska planläggas för air-park vid Borglanda med röstsiffrorna 6 - 5.

Tyvärr har Ölandspartiet inga platser i kommunstyrelse eller miljö- och byggnadsnämnden, för då hade resultatet kunnat bli ett annat!

1 kommentar:

  1. I dessa tider där den ena "fantastiska" planen efter den andra framläggs skulle det vara intressant att veta hur mycket dylika kostar. I det aktuella fallet verkar det ju som tjänstemannen Borgö agerar politiskt för att skaffa sej och sina medhjälpare jobb. På skattebetalarnas bekostnad.

    SvaraRadera