måndag 12 oktober 2009

Kommentarer i tidningarnas nätupplagor, men kommentera gärna även här!


Nu för tiden kan det vara mer givande att läsa tidningarnas nyhetsartiklar i nätupplagan än i papperstidningen, för i nätupplagan kan man också läsa läsarnas kommentarer.

På Östra Smålands hemsida fanns den 3 oktober en artikel med rubriken
Fakturorna i posten och underrubrik Kommunalrådet fick hela luntan med försvunna Ötab-fakturor (se http://www.ostran.se/nyheter/oeland/fakturorna_i_posten/(comment)/view#view), där lokalredaktören i Borgholm Maria Alåsen intervjuade Mörbylångas kommunalråd Kent Ingvarsson. Under artikeln fanns så småningom fem kommentarer:

Fortsätt rota!
Den här farsen borde bli bok eller film. Ser med spänning fram mot nästa kapitel. Det sorgliga i historien är dock att den är sann och kostar och har kostat ölänningarna stora pengar.
Fram med sanningen

Spark i Baken
Det verkar som det är dags att rensa
opp i soppan och sparka några!!
Höstglöd

Fakturorna i posten
Säger Kent Ingvarsson:
"– Jo, det är självklart men det här hände 2007. En revision gjordes och det är något som har hänt."
Otroligt, menar Ingvarsson att bara för att detta hände 2007 och är reviderat så skall det vara glömt och begravt? Borde inte ett kommunalråd istället ställa sig frågan vad är det som händer i Ötab och hur har revisorerna hanterat detta.
Ölänning som följer såpan med spänning

Avsättning! Möjlig för väljare att besluta?
Ja, så här kan det ju inte få fortsätta! Hur kan vi i en demokrati se till att de som man tror på & röstar fram, när det allteftersom tiden går visar sig att arbetsuppgifterna är för krävande för deras kompetens? Lika lätt som man valde dem ska det naturligtvis vara för väljarna att rösta bort dem OMGÅENDE (som nu) eller måste det gå helt åt pepparn? I så fall så tror jag inte på demokratin här i Sverige! Anställ 2-åringar istället. De klarar det säkert lika dåligt. Bu X 1000 för de folkvalda! Skattebetalare vakna nu! Pengarna som vi slitit ihop på våra jobb verkar brinna upp utan att ungdom som gammal & sjuk ej får det som de har rätt till. Så fortsätt inte att slänga blå dunster i ögonen på folk! De allra flesta ser ändå hur fel saker och ting hanteras!!!

I sanningens namn!

Blåbärssoppa?
Borde Ölands kommuner slagits ihop? Det verkar som de breväxlar med varandra.
Det verkar vara en riktig blåbärsoppa (C = numera blå).
Vem kan man lita på?

Den 1 oktober hade Östran haft ett annat inslag på webben med rubrikerna
Offentliga fakturor och Ötab och kommunalförbundet hindrar insyn i bolaget
(se http://www.ostran.se/nyheter/oeland/offentliga_fakturor/(comment)/view#view)
Det var en artikel där det bl a förekom en intervju med en Betty Boop som hade en märklig förklaring till varför fakturorna inte varit tillgängliga.

Artikeln följdes av tre kommentarer:

Utmärkt!
Nu kan var och en ta del av bokföringsmaterialet och göra egna bedömningar, utan att bli hindrad av Öholm. Hoppas att Lublin beger sig till Mörbylånga och tar sig en titt. Sedan kan han ställa frågor till Edmark och Öholm om han anser att det finns tveksamheter kring vissa utbetalningar.Han kommer säkert att göra ett bättre jobb än de valda revisorerna.
Skrivet av: Pluto den 1 oktober 2009 10:30

2006 var Edmark inte med
Jag tror också att Lubbe kommer på besök - men 2006 var Ingvarsson ordförande I ÖTAB så nu blir det lite kul för moderaterna i Mörbylånga med! Hoppas verkligen ÖTAB tar kopior på allt för i Mörbylånga kan dokument också försvinna och gissa vem som då får skulden.
Skrivet av: anonym den 1 oktober 2009 21:00

Det som gömms i snö, kommer upp i tö

Nu svettas politikerna på Öland.
Det måste vara näst intill omöjligt att slå Borgholm som kan tävla om Sveriges "värsta kommun".
Vi får se vad som finns i Mörbylånga, hoppas verkligen vår kommun har bättre moral och inte är inblandade i Ötab-affären.
"Knökfullt" får stå för Lisbeth Lennartsson och hennes polare.. Beslutet om statsanslagen till föreningslivet lär också vara "unikt".
Skrivet av: Isabell Strömqvist den 2 oktober 2009 10:30

Visst kan det kännas smickrande för mig men - som jag har förklarat i föregående inlägg - nu får istället våra duktiga grävande journalister visa vad dom går för, det är bara att lusgranska.

Även Ölandsbladets och Barometerns nätupplagor är naturligtvis värda att titta på om man vill se läsarnas kommentarer direkt till dom olika nyheterna, det kan handla om i stort sett vad som helst men mest verkar det vara nyhetsartiklar om ÖTAB och vägtrafiken som kommenteras! Östrans tog jag bara för att visa exempel.

Snälla läsare som läser min blogg! Kan ni inte börja kommentera det jag skriver lite mer? Det vore kul med lite mer debatt här i spalten. Inte bara på tidningarnas nätsidor.

Den blå raden under mina inlägg, där det brukar stå "0 kommentarer", där är det bara att klicka, och sen skriva något förstås!

2 kommentarer:

  1. Hej Per!
    det finns åtminstone två grunder varför det kommer så lite kommentarer till Dej!
    1. Dina bidrag är i sej redan kommentarer, och oftast så träffande att dom ej kan överträffas.
    2. Du behövs ute på fältet. Om vi skriver en massa kommentarer (som Du vänligen också vill svara på) får Du ju än mindre tid för det (tyvärr) nödvändiga grovjobbet (att vara ett korrektiv i en korrupt ö-land).

    SvaraRadera
  2. Hej Stefan!

    Tack för visad uppskattning!

    Debatt är alltid viktig, och jag vill gärna väcka debatt med mina inlägg.

    Men naturligtvis skriver jag också för att försöka förmedla information. Åtminstone för intresserade läsare och kommuninnevånare.

    Men jag är tacksam för kommentarer av en anledning till. Om ingen kommenterar det jag skriver kan det kännas som om ingen bryr sig. Även om jag har statistik som visar att jag har ett par hundra läsare varje vecka och att läsarantalet ökar. Kommentarer har också den fördelen att dom visar vilka ämnen som engagerar. Så fortsätt Du gärna och skriv kommentarer när Du känner för det!

    Till skillnad mot Betty Boop som knappast har några kommentarer på sin blogg eftersom hon - enligt vad jag har hört - låter bli att publicera kritiska kommentarer, så låter jag även sådana komma. Har märkligt nog bara fått en sådan hittills under det här året som bloggen har funnits. Den skrevs sent i går kväll som svar på ett inlägg den 1 oktober under rubriken Högst på tiden, och där går den att läsa!

    SvaraRadera