söndag 18 oktober 2009

Monica håller greppet


En Monica Gutenberg i varje by så skulle det bli fart på Öland.

Monica hade laddat stort inför träffen på biblioteket i torsdags, dit hon hade inbjudit kommunens politiker för att diskutera framtiden för kommunens glesbygd och försöka få politikerna med på tåget. Det svenska nybildade Tillväxtverket har ju fått sjutton miljoner att fördela till olika glesbygdsprojekt, och där tycker Monica naturligtvis att det finns skäl att en del av dessa pengar ska hamna på norra Öland.

Men av kommunpolitikerna var det tyvärr bara kulturnämndens ordförande Åke Nilsson som fanns på plats när jag kom dit. Mot slutet anlände dock även miljö- och byggnadsnämndens ordförande Jan Erici och socialnämndens ordförande Asta Ivarsson. Även Eddie Forsman, Sune Axelsson och Betty Boop hade inbjudits men prioriterade tydligen andra saker än kommunens glesbygd eftersom ingen av dem dök upp.

Men Monica Gutenberg ligger i som en igel och lär nog inte släppa greppet. Vid ett möte nyligen där hon samlat Byxelkroksborna, så har hon fått in några frågor som hon tänker driva och försöka få genomfört: Gång- och cykelbana från Mellby och till T-korsningen vid affären i Byxelkrok, gång- och cykelväg vidare mot Nabbelund och Norra fyren, bankomat och bensinmack samt barnomsorg i Byxelkrok.

Det finns anledning att återkomma till Monicas strävanden.
Hon önskas all lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar