tisdag 13 oktober 2009

Märkligt tyst kring Rällaskogen, men det mullrar under marken!


Det har varit märkligt tyst ett tag om Rällaskogen. I alla fall från politikerhåll. Tiden för samrådsyttranden gick ut redan för två månader sedan, och sedan har alla som så velat haft tillgång till alla yttranden som kommit in. Det var ju yttrandena som det påstods att politikerna ville avvakta, när dom i själva verket hade ålagts munkavle av Betty Boop. Hon måste väl för övrigt ha en ganska obehaglig smak i munnen vid det här laget så länge som hon nu har hållit på och slickat röven på Ekerumsmagnaten Ulf Eklöf.

Varför fortsätter politikerna att gå som katten kring het gröt?! Det var pinsamt att se dem sitta uppradade och tiga på mötet i Rälla sporthall i somras, dit dom pliktskyldigast kom för att låtsas intresserade av vad Rällaborna hade att säga.

Rällaskogens vänner har på sin innehållsrika och intressanta hemsida (http://www.rallaskogen.blogspot.com/) sammanställningar över alla dom yttranden som har kommit in. Där finns dels en länk till miljö- och byggnadsnämndens hemsida, där yttrandena är kommenterade av tjänstemän, dels en länk till en sida med olika organisationers och myndigheters yttranden (se http://www.luteonline.se/rallaskogen_sol.htm#samrad_myndig), och dels en länk till en sammanställning som den minst sagt produktive Rällabon Stefan Olof Lundgren har gjort över alla enskilda människor som har yttrat sig (se http://www.luteonline.se/samrad_private.htm#87), där varje yttrande går att läsa genom att man klickar på vederbörandes namn (det måste ha varit ett enormt arbete att scanna varje yttrande och lägga ut en länk till det, med tanke på att så rekordartat många har kommit med skriftliga yttranden!). Därtill finns en mer lättläst variant (se http://www.luteonline.se/samrad_pdf/private/leporello_2.pdf), där Stefan Olof gjort sig mödan med att sammanställa utvalda citat som på ett enklare sätt ger kontentan av det hela. Dom som har velat bilda sig en egen uppfattning har under ett antal sköna höstdagar också kunnat gå ut på strövtur i Rällaskogen - med eller utan svampkorg - och passa på och låta sig hänföras av utsikten från branten, fri från bebyggelse nedanför.

Nu borde alla Rällaborna kunna förvänta sig ett besked om hur olika politiker ställer sig till Rällaskogens framtid. Om Rällaskogen ska fredas från exploatering eller inte, ja eller nej!

1 kommentar:

  1. Det vore onekligen skönt att få någon liten indikation på hur de beslutande i frågan resonerar...
    Yvonne

    SvaraRadera