fredag 9 januari 2009

Skippat onödigt ks-möte sparar minst 10 lock


Mellan tio och femton tusen kronor. Det är i runda slängar vad kommunen tjänar på att ställa in kommunstyrelsens januarisammanträde i Borgholm på tisdag i nästa vecka. Så mycket kostar nämligen ett inte alltför långt kommunstyrelsesammanträde i Borgholm, dels i form av frikostiga sammanträdesersättningar till ledamöterna och dels i form av av bilersättning för att dom tar sig dit.

Eftersom det inte fanns något viktigt som hastade att besluta om på tisdag, utan dom få ärenden som fanns lika gärna kan behandlas vid kommunstyrelsens februarisammanträde, så har jag tagit mig friheten att i egenskap av vikarierande kommunalråd ställa in tisdagens sammanträde samt meddela ledamöterna.

De kommunstyrelseledamöter som planerat att få betald bilresa av kommunen för att åka till Borgholm och handla på tisdag får alltså bereda sig på att stå för bensinkostnaderna själva. Kanske blir dom sura på mig, men sånt får man ju ta.

Dom som har kommunens bästa för ögonen inser ju att ska det sparas pengar så är ju det här ju ett utmärkt tillfälle. Det drabbar ingen fattig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar