måndag 19 januari 2009

Fräckhet under grön täckmantel


Under helgen som var - ja dom gav sig av redan i torsdags morse - har kommunfullmäktigeledamöterna Lisbeth Lennartsson (c) och Sune Axelsson (s) tagit sig friheten att försöka åka snålskjuts på ett researrangemang till Grüne Woche - d v s Gryne Våsche - i Berlin. Dom båda hade tydligen tänkt sig att Borgholms kommun skulle stå för deras kostnader, där bara resan och hotellrum i Berlin går till 4.530:- per skalle. Därtill mat och dryck som dom väl också tänkt att kommunen ska stå för (låt vara något billigare för Sune som officiellt är helnykterist).

Nöjesutbudet i Berlin är ju betydligt större än i Borgholm, så jag förstår att dom gärna reser dit, och för mig får dom naturligtvis göra vad dom under sitt sabbatsår, men dom måste naturligtvis stå för alla sina kostnader själva och inte försöka snylta till sig gratis resa, konsumtion och uppehälle på kommunens bekostnad.

Väl att märka är dock att det inte finns - eller har funnits - något som helst officiellt beslut hos Borgholms kommun att kommunen skullle bekosta deras resa eller att de ens skulle resa dit för kommunens räkning. Och i egenskap av vikarierande kommunalråd kommer jag inte att godkänna att kommunen står för deras kostnader! Dom får betala för sig precis som alla andra privatpersoner som var med på resan. Någon måtta får det väl ändå vara!

1 kommentar: