måndag 12 januari 2009

Fruktansvärt fräcka friheter från Frick


En högt betald tjänsteman i Borgholms kommun vid namn Lars Frick har fräckheten att kalla sig kommunchef. Vadå kommunchef?! Menar han sig vara chef över kommunen?! I själva verket innebär hans roll som en kommunens tjänsteman att han ska ska tjäna kommunen, d v s oss alla, och inte vara någon sorts chef över oss! Som tjänsteman får han faktiskt lov att lyda order! Tyvärr har inte Lisbeth Lennartsson och kompani lyckats sätta honom på plats, och det är väl bara ett av hennes misslyckanden.

Men inte nog med att Frick vill spela chef över Borgholms kommun bestående av tio tusen invånare, han vill också lägga sig i politiken. Han har således haft fräckheten att ifrågasätta mitt beslut att ställa in morgondagens kommunstyrelsemöte och skickat ut ett eget meddelande till ledamöterna med ett vilseledande påstående om att mötet ändå ska hållas!!!

Som jag i min tur har nödgats att tillrättalägga.

Funderar på om det inte är lika bra att ge fräcke Frick kicken. Undrar hur mycket pengar kommunen skulle kunna tjäna på en sådan åtgärd? Det handlar ju inte bara om hur mycket han kostar i årlig lön utan också om vad han kan ställa till med genom sitt "chefande" och som kan kosta mycket mycket mer. Se bara på denna vansinniga affär med ÖTAB och Skördefesten (där ölandskommunerna blir sittande med Svarte Petter) som Länsrätten lyckligtvis har rivit upp, men som Frick och Lisbethan har visat att dom även med facit i hand vill göra om på nytt!!!! Det kunde bli verkligt dyrt för kommunen att för all framtid stå som obegränsat ekonomiskt ansvarig för något man inte kan styra, medan inkomsterna faller i andra fickor!

Det var nog i grevens tid att den politiska ledningen i Borgholm fick ett sabbatsår! Men hur ska vi göra med den självsvåldige tjänstemannen Frick? Måste kolla om han har något hemligt fallskärmsavtal som kan utlösas om han blir uppsagd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar