onsdag 4 februari 2009

Våga överklaga!


Fricks beskyllningar mot mig i Ölandsbladet, som jag i mitt förra inlägg har skrivit om, var väl ägnade att sprida budskapet att "det är fult att överklaga", man kan bli "dyr för kommunen" och ställer bara till besvär och oreda.

Men nu är det så att många människor drabbas av skamligt dåliga kommunala beslut, och då kan det löna sig att överklaga. T ex 92-åriga Signe i Böda som av kommunen förvägrades hjälp med promenad mer än en gång i veckan. Socialnämnden tyckte att hon behövde inte komma ut oftare, trots att promenaderna betydde så mycket för henne så att hon gärna villle kunna komma ut åtminstone var annan dag. Hon fick överklagade ända upp i Kammarrätten och fick som välkommen julklapp rätt mot kommunens socialnämnd. Så nu får hon hjälp med promenader tre gånger i veckan. Signe önskas många sköna vårpromenader!

Ett liknande fall i höstas var 83-åriga Åse i Borgholm. Hon behöver också hjälp med promenader. Kommunen tyckte det räckte med en gång i veckan. Åse överklagade till länsrätten och fick rätt till promenad tre gånger i veckan. Kommunen (d v s socialnämnden) hade mage att överklaga länsrättens beslut men Kammarrätten var kloka nog att besluta att inte ta upp fallet. Åse kan således komma ut på promenad tre gånger i veckan! Grattis och önskar Dig fint promenadväder, Åse!

Dyrt för kommunen, kanske Frick tycker. Det tycker inte jag. Att snåla på det goda i tillvaron för våra äldre leder till Borgholm kan upplevas som en kommun där det inte är roligt att bli gammal. Och vilka vill flytta hit då om de vet att så småningom en ganska eländig ålderdom är att vänta?!!!
Att folk väljer att vilja bo sig i vår kommun är A och O för kommunens tillväxt och ekonomi. Alltså lönar det sig för kommunen att ge de äldre lite guldkant på tillvaron.

Så alla ni kommuninnevånare som drabbas av negativa kommunala beslut, låt er inte tryckas ner! Det kan löna sig att överklaga! Det är en rättighet som alla har, så låt er inte skrämmas av Frick och kommunala "snåljåpar"! Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar