torsdag 26 februari 2009

Fixar-Tobbe behövs för våra äldre!


Socialförvaltningen i Borgholm anser sig tydligen inte ha råd att anställa "Fixar-Tobbe" (Torbjörn Gustavsson) som under ett och ett halvt års tid i ett så kallat "projekt" (som i stort sett varit gratis för kommunen) har varit till hjälp för våra äldre som bor hemma hos sig själva.

Åttio- och nittioåringar ska nu tydligen själva upp och klättra på stegar och råka ut för fallskador. Och bli vårdfall. Begriper inte socialförvaltningen att det lär bli betydligt dyrare för kommunen än att fortsätta med "fixartjänsten"?! Och - allra värst - en massa onödigt lidande!!!

Socialchef Lisa Källén har försvarat nämndens handlande med att kommunens vaktmästare kan hjälpa till om det behövs. Men det är i väldigt begränsad omfattning och får isåfall ske vid sidan av deras ordinarie sysslor. Om dom hinner.

Måste försöka se till att det blir ordning på det här.

Fixar-tjänsten måste tillbaka. Vaktmästarna kanske kan sköta socialchefens sysslor istället? Det borde ju bli billigare lönemässigt!

1 kommentar:

  1. Man kan ju lätt undra vad dom tänker med i socialnämnden. Arslet? Hoppas att dom minns det här själva när dom blir gamla och sitter där i sina stugor. Går glödlampan sönder kan dom gott få sitta där i mörkret, för då finns det ingen som hjälper dom.
    Som man bäddar får man ligga.

    SvaraRadera