lördag 7 februari 2009

Skördefest med många vänner


I torsdags kväll var jag på ett möte i Borgholm rörande det kanske allra största som vi har här på Öland, Skördefesten. Upplyftande och positivt! Något av en nystart! Nu ska skördefesten klara sig utan politiker. Bra!

Det var Skördefestens Vänner som bjudit in även andra intresserade till sitt årsmöte. Massor av intresserade fyllde den största lokalen på Strand, dit mötet fått flyttas när så många anmält sig att man inte kunde rymmas på Guntorp, där det från början var tänkt att hålla till!

Mötet var också tämligen fritt från politiker. Också bra! Politikerna bör hålla sina tassar borta från Skördefesten i fortsättningen så kommer allt gå så mycket bättre. Det var vissa politikers försök att spela Bror Duktig som ledde till den stora turbulensen i höstas. För att vinna några billiga poäng, trodde dom,drog dom sig inte för att sätta hela Skördefesten i fara. Men det visade sig att dom kastade sten från egna glashus, för dom var sannerligen inte felfria och utan skuld själva. Och Skördefesten är starkare än så!

Den enda politiker bland åhörarna på mötet som inte kunde hålla sig utan fram emot slutet tog tag i mikrofonen (och sedan knappast kunde släppa den) var den gamle centerledaren från Alböke, Stig Bertilsson. Kommenterades dock av mötesordföranden Kjell Oskarsson, en annan gammal albökebonde, med att påminna om han som klippte grisen: mycket pip för lite ull.

Skördefesten önskas lycka till och Ni som nu ska jobba med den ska få ett litet råd på vägen: Akta er för att be om finansiellt stöd från politikerna! Det är ändå bara allmosor! Skördefesten har mycket mera kraft utan politisk inblandning! Det har blivit hela Ölands folkfest!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar